logo wide inverz
0
Modul
0
Cég
0
Felhasználó
0
Modul
0
Cég
0
Felhasználó

Mi közük a kubai luxuskurváknak a vállalkozásodhoz?

- írta: Piroska Gyula -

Mi közük a kubai luxuskurváknak a vállalkozásodhoz?

Nincs megfelelő munkaerő?
Lemarad a céged?
Motiválatlanok a munkatársaid?

Hogyan tud egy magyar vállalkozás ilyen kínkeserves helyzetben is túlélni? Jó segítség hozzá ez a könyv. Üde színfolt és élvezetes olvasmány a magyar üzletemberek, vállalkozók és cégvezetők számára. Egyenes, szókimondó, humoros.

Néhány fejezetcím:

  • A politikusaink hülyébbek, mint az óvodások?
  • Vagy olyan frankó csákó, mint Edison?
  • Mi köze Komlóskának Yannihoz?
  • Kövess el sok hibát!
  • Küldd el ezt a levelet a bunkóknak!
  • Koncz Zsuzsa és Sebestyén Márti
  • Ne akarj primadonnákkal játszani!
  • Mi a fenének kell nekünk ez az internet?
  • Nem a Te készülékedben van a hiba
SKU seminar0003 Kategória

2 950 Ft

A MÉLTÓBB JÁTSZMÁÉRT

seminar consulting logo 001
piroska gyula sign 001

Egy kis ízelítőül álljon itt a könyv előszava:

Ez nem egy megszokott könyv a cégvezetésről. Azt gondolom, hogy egyedülálló a maga nemében.
Miért?

1. Elég szabadszájúan fogalmazok benne. Néha lehet, hogy meghökkentő vagy akár nyers is vagyok. Sokszor komolytalanul komoly. De nem kenyerem a szemforgató ájtatoskodás. Szeretem az egyenes beszédet.    A tréningjeimen ezt úgy szoktam megfogalmazni, hogy nem szemlesütős, rózsaszín bugyis szende szűzlányok hímző szakköréről beszélek, hanem magáról az életről.    Például, amikor az egyik ügyfelem felolvasta a munkatársainak a „Ne akarj primadonnákkal játszani!” című írásomat, hárman azonnal felmondtak. Egyiket sem sajnálta.    De volt olyan is, hogy egy munkatárs bement a főnökéhez, és megkérdezte tőle, hogy „Miért küldte nekem a Piroska Gyula ezt a levelet?” Rajta kívül még több mint 170.000 embernek küldtem, de ő úgy látszik magára vette. Biztos nem volt véletlen.    Már magának a könyvnek a címe is szokatlan és meghökkentő. Ez sem véletlen.    Ugyanis ez volt az egyik tavalyi Hétzáró gondolatom címe. Ez az írásom is benne van ebben a könyvben. Így a Hétzáró gondolat címe lett a könyv címe is.

2. Tegező stílusban írtam a könyvet. Egyrészt, mert az ügyfeleim többségét amúgy is tegezem. Másrészt az interneten a tegeződés terjedt el. Harmadrészt az ötvenhárom évemmel valószínűleg úgyis öregebb vagyok Nálad.    Személyesen Hozzád szólok, személyesen Hozzád beszélek, személyesen Neked írok, nem csak úgy általában bele a nagyvilágba.

3. Nem könyvként írtam meg az egyes fejezeteket, hanem heti Hétzáró gondolatokban, e-mailként.
Ugyanis tavaly októberben úgy döntöttem, hogy minden pénteken írok a hírlevél listámnak egy Hétzáró gondolatot. Ebben mindig azokról a dolgokról írok, ami éppen a fejemben jár.
Így indult el 2012. november 2-án „Hétzáró gondolatok” címmel egy e-mail sorozat. Ez a könyv az elmúlt egy év ötvenkét Hétzáró gondolatát tartalmazza sorrendben, ahogy írtam őket. Mindegyik után oda írtam a kiküldés időpontját is. Kicsit igazítottam rajtuk, de a többségét változatlan formában adom itt közre. Némelyiket stilisztikailag javítottam, némelyiket kicsit átírtam.
4. Elég személyes jellegű ez a könyv. Rengeteg saját élmény van benne. Sok saját érzés, nézőpont és gondolat. Van olyan írás is, ami kifejezetten marháskodás, de remélem, hogy Neked is tetszeni fog, mint a hírlevél listámnak.
Igyekeztem mindig olyan gondolatokat írni, amit használni tudsz a cégedben, sőt az életed más területein is: családban, gyereknevelésben, párkapcsolatban, barátságban. Arra gondoltam, hogy tanulságos lehet a Számodra, ha minden egyes Hétzáró gondolat után odaírom az adott írás megnyitási arányát. Tanulhatsz belőle. Tudod, az okos mindig más kárán tanul.
Mi is ez a megnyitási arány?
Azt mutatja meg, hogy egy kiküldött e-mailnek hány százalékát nyitották meg. Ez az e-mail tárgysorán múlik. A könyv egyes fejezeteinek a címe volt az adott héten e-mailben kiküldött
Hétzáró gondolat tárgysorában.
Ily módon láthatod, hogy milyen nagy különbség van a megnyitási arányban egy jól sikerült, illetve egy kevésbé jól sikerült tárgysor esetén.
Mindebből azt is láthatod, hogy az e-mailed tárgysorának nem kell hogy túl nagy köze legyen a mondanivalódhoz, az üzenetedhez.
Az index.hu történetében állítólag a következő tárgysorral érték el a legnagyobb megnyitási arányt 2006-ban: „A nyolcéves Géza farka a földig ér.”
Majd a cikk a következő címsorral folytatódott: „Géza még csak nyolcéves, de farka már a földig ér. Teste mutogatásával keresi kenyerét, és begerjed, ha vakargatják a combját.”
Géza a Budapesti Állatkert tapírja, róla szól ez a cikk. A tárgysor egészen mást sugall. De a lényeg, hogy megnyitják a cikket.
Ha azt akarod, hogy elolvassák az Általad küldött e-maileket, legyél csak nyugodtan meghökkentő és érdekes! Használhatsz kérdést a tárgysorban, mert az kíváncsivá teszi az embereket.
Az utolsó néhány Hétzáró gondolat megnyitási arányát nem közöltem le, mert a lustábbak a kiküldés utáni néhány hétben nyitják csak meg az e-mailjeiket. Így, ebben a néhány hétben még sokat változhat a megnyitási arány.
Ha nincs tapasztalatod tömeges e-mail küldésben, lehet hogy azt gondolod, nem túl jók az írásaim megnyitási arányai. Tudjad, hogy a marketing szakma szerint ezek elég jó megnyitási arányok.
Nagy öröm a számomra, ha már ennek az előszónak a marketing nézőpontjaival is segíthettem az életed.
Köszönöm, hogy megvetted ezt a könyvet. Nagyon remélem, hogy élvezni fogod minden sorát.
Kedves Barátom! Jó olvasást kívánok!
Scroll to Top