logo wide inverz
0
Modul
0
Cég
0
Felhasználó
0
Modul
0
Cég
0
Felhasználó

Vera és Zoli kinyitotta a házasság kincsesládáját

Vera es Zoli kinyitotta a hazassag kincsesladajat

Végre! Mármint végre, hogy Zoli elvette Verát feleségül. Nagyon megérdemelték egymást. És hát nem ma kezdték a párkapcsolatukat. Zozó fiuk már hat éves!
Elég sok közöm van ehhez a házasságkötéshez. Vera és Zoli mindketten a régebbi VIP klubom tagjai. Többszörösen is. Így hát tulajdonképpen ügyfeleim. De mégsem az ügyfeleim, a barátaim!
Valamikor tavaly ilyenkortájt beszélgettem Verával és Zolival. És szépen ránézettem őket, hogy mindenféle szempontból az lenne az ésszerű, ha összeházasodnának. Vera nagyon boldog volt, és Zoli is!

Nyáron megvolt a szűk körű polgári esküvő. Most pedig a nagy lakodalom. Nagyon rendben volt rajta minden. Gyönyörű helyszín, gyönyörű menyasszony, jóképű vőlegény, nagyon jó kaják, klassz zenekar, megfelelő hangulatot teremtő vőfély, ünneplőbe öltözött vendégsereg.
Ez mind nagyon szép, mégis kevés, ha az ember nem figyel oda később is a házasságára.
Huszonöt évvel ezelőtt, amikor mi házasodtunk össze Évivel, találtunk a Reader’s Digest-ben egy szép idézetet. Nem tudom már, hogy kitől származik, de mi ez alapján éljük a házasságunkat:

A házasság kincses ládája

A házasság egy kincses láda, de csak azt tudjuk kivenni belőle, amit beletettünk. Mindent megtalálunk benne: szerelmet, romantikát barátságot, kedvességet, érzéki örömet, bensőséges kapcsolatot, figyelmességet, igazi társat, odaadást, törődést.
De ez a láda kezdetben üres! Tenni kell bele valamit, mielőtt bármit is kivehetnénk. Így telik meg a ládikó. Ha többet veszünk ki belőle, mint amennyit beleteszünk, az a láda kiürül. Ha nap mint nap sokat akarunk kivenni belőle, akkor nap mint nap nagyon sokat kell beletennünk.

 • A házasságban nincs szerelem!
 • A házasságban nincs romantika!
 • A házasságban nincs kedvesség!
 • A házasságban nincs érzéki öröm!
 • A házasságban nincs bensőséges kapcsolat!
 • A házasságban nincs figyelmesség!
 • A házasságban nincs igazi társ!
 • A házasságban nincs törődés!

Mindezeket Neked kell beletenned. A házasságot teremteni kell.

Ide illik Arthur K. Cebrowski-nak a mondása, aki az USA haditengerészetének az admirális volt: „Vagy létrehozod magadnak a jövődet, vagy az áldozatává válsz annak a jövőnek, amit valaki más létrehoz neked.

Miért van egyre kevesebb házasság?

Nagyon érdekes, hogy mostanában sokkal kevesebb a házasságkötés, mint régebben volt. Szerintem azért, mert kevésbé vállalják fel az emberek a felelősséget.
Egy házasság felelősségvállalás. Minden rokon és minden jóbarát előtt nyilvánosan kimondjuk és felvállaljuk, hogy mi összetartozunk. Ők összesereglenek, köszöntenek bennünket, ránk áldozzák az idejüket, ajándékot vesznek nekünk. Ciki, ha ezután mégsem maradunk együtt!
Ezért aztán sokan meg sem próbálják. Hanem jön a kifogás, hogy „Nem a papíron múlik a dolog.
Stephen Dolly mondása jut erről az eszembe: „Aki meg akar tenni valamit, talál rá módot. Aki nem, az talál kifogást.

Mit jelent ez a teremtés?

Hogy figyelmet teszünk a dologra.
Nem tudom, hogy megfigyelted-e, hogy elég egy adott területről levenni a figyelmed, máris rosszabbul mennek azon a területen a dolgok. Pedig ugyanazt teszed, mit addig. De már nem ugyanazzal a figyelemmel.
És fordítva is igaz! Néha elég egy adott területre rátenned a figyelmed. Nem teszel semmi pluszt. De ez a figyelem elég, hogy máris jobban menjenek azon a területen a dolgok.

 • Teremtened kell a házasságod!
 • Teremtened kell a munkád!
 • Teremtened kell a munkahelyed!
 • Teremtened kell a barátságaidat!
 • Teremtened kell az egészséged!
 • Teremtened kell a családodat!
 • Teremtened kell az életed!

Na, most viszont befejezem, mert közben megérkezett az egész családom unokástul, mindenestül. És illő lenne teremtenem ezt a mai családi napot. 🙂

 

Ha még olvasnál, ajánlom figyelmedbe a Mi közük a kubai luxuskurváknak a vállalkozásodhoz? című könyvemet.

Szívesen olvasnál hasonló gondolatokat 1x egy héten iratkozz fel az alábbi adatlapon:

Feliratkozás:

Hasznosnak tartottad a cikket? Oszd meg másokkal is
Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll to Top