logo wide inverz
0
Modul
0
Cég
0
Felhasználó
0
Modul
0
Cég
0
Felhasználó

Gyors segítség, ha bajban van a vállalkozás

Gyors segitseg ha bajban van a vallalkozas

Voltál-e már elveszve?

 •     Volt-e már Veled olyan, amikor úgy láttad, hogy semmi sem működik?
 •     Amikor úgy érezted, hogy semmi sem jön össze.
 •     Amikor valahogy minden rossz volt.
 •     Amikor csak egyet tudtál, hogy nagy bajban vagy.

Szerintem tudod Te, hogy miről beszélek!

 

Amikor a vállalkozás összeomlani látszik

Az én életemben nem egyszer, se kétszer előfordult már ilyen. Jó néhányszor voltam nagyon kétségbeejtő helyzetben. Nem egyszer gondoltam azt, hogy minden összedőlt. És, hogy ebből a helyzetből sehogy sem tudom kivakarni magam.

De valahogy mégis mindig sikerült!

Szeretnék Neked pár egyszerű biztató gondolatot adni az ilyen helyzetekre. A végére pedig egy mindig működő megoldást.

Lássuk először a biztató gondolatokat

Az ilyen helyzetekben, gyerekkoromban az édesapám mindig azt mondta, hogy „A reggel mindig okosabb, mint az este.” És igaza volt! Érdemes aludni rá egy jót. Aztán reggel, friss fejjel, kipihenve, újból ránézni a dologra. Már másként látja olyankor az ember.

Aztán nagyon ideillik öreg hollywoodi barátom, Bernard Percy sokszor hangoztatott gondolata is: „Ha még nem jó, akkor nem értünk a végére.” Magyarán, jó lesz az, csak még tovább kell menni. És addig csinálni, amíg egy jó befejezést nem kanyarítunk ki a helyzetből. Tele van az internet is „Soha ne add fel!” jellegű idézetekkel.

Én is azt mondom Neked, hogy „Soha ne add fel! Csak ha már van rajta elég bélyeg.” 🙂

Aztán egyszer hallottam valakitől ‒ nem tudom már, hogy kitől ‒ a következőt: „Felfelé menet mindig magasabbnak látszik a hegy, mint lefelé menet.” Magyarán, amikor benne van az ember a probléma közepében, jó nagynak látszik. De utólag visszagondolva rá, legtöbbször igazán nem volt olyan nagy a baj, mint amilyen nagynak az első ijedtségkor látszott.

Ha bajban vagyok, olyankor egy ehhez hasonló, általam kitalált gondolattal szoktam megnyugtatni magamat: „Soha nem olyan nagy a baj, mint amilyennek látszik.”  Ez be szokott jönni!

Két gyors megoldás

Aztán itt van két egyszerű módszer, ami már a megoldás irányába visz. Az első, ami nekem jól működik, az az, hogy elmenni, elutazni messzire. Akárcsak néhány órára, vagy egy fél napra elmenni egy másik városba. Kimenni a hegyekbe, a természetbe!

Aztán onnan messziről átgondolni a helyzetet. Érdekes módon egészen másként látja onnan az ember a dolgot. Valahogy már nem vagy annyira benne a problémában. És már nem is olyan nagy!

Egy másik megoldás az, ha megbeszéled valakivel a problémát. Azáltal, hogy beszélgetsz róla valakivel, könnyebb szembenézni vele. Jönnek a megoldások, az ötletek. Elindulsz a kifelé vezető úton!

Csak arra vigyázz, hogy olyan emberrel beszéld át, aki jóindulatú. Aki segíteni akar. És nem ártani. És olyan is legyen az illető, aki nem aggodalmaskodó. Nincs szükséged egy aggódó valakire, aki még jobban lehúz.

Ha pedig végképp nincs más megoldásod, akkor fogd meg a kutyád, mondd neki, hogy „Ül!” Aztán meséld el neki a helyzetet. Segíteni fog! Állítom, hogy a legtöbb kutyának értelmesebb a tekintete, mint a legtöbb embernek. 🙂

Mi lesz a végleges megoldása a problémának?

De a végső és valódi megoldás az, ha fogod Magad, és keményen, meghátrálás nélkül szembenézel a helyzettel. Úgy, ahogy az van.

Mindig ez a kivezető út! Nem az elmenekülés!

A világ úgy van jelenleg összerakva, hogy minden arra biztat, hogy ne kelljen szembenézned a saját problémáiddal. A legtöbb ember, amikor hazamegy, egyből bemenekül a szórakoztatóiparba:

 • Buli!
 • Fanta!
 • Haverok!
 • Tévé!
 • Facebook!
 • Internet!
 • Alkohol!

Na most, ezek csak arra jók, hogy segítsenek Neked nem szembenézni a valósággal. A problémáiddal. Hogy csak simán elmenekülj előlük, egyfajta „Majd csak lesz valahogy. Olyan még sosem volt, hogy ne lett volna valahogy.” hozzáállással.

Fogd meg Magad, és nézz szembe azzal a problémával! Nézz rá úgy, ahogyan van! Aztán csak hozz egy kemény döntést! És csináld azt, amit döntöttél!

Sőt, elárulok egy nagy titkot!

Ha igazán szembenézel vele, lehet, hogy csak attól megoldódik az a probléma. Talán volt Veled is olyan, hogy állandóan csak halogattad egy probléma megoldását. Aztán valahogy a körmödre égett a dolog. Így fogtad Magad, hoztál egy nagyon kemény döntést. Egy olyan igazi DÖNTÉS-döntést!

Hogy „Jó, akkor most, ha a fene fenét eszik is, lekezelem ezt a problémát.” Aztán mire nekiláttál volna kezelni, már nem is volt ott az a probléma. Eltűnt!

Ez valami varázslatos dolog! Sokszor nem is kell megoldani azt a problémát, hanem csak keményen szembenézni vele. És már szépen el is tűnt!

Nézz szembe a problémáiddal! Mindig az a megoldás, és nem az elmenekülés! És a biztonság esetére legyen kutyád. 🙂

 

Szeretnél még hasonló történeteket olvasni? Iratkozz fel ingyenesen a Hétzáró gondolatokra, és hetente érkeznek a postaládádba.

Szívesen olvasnál hasonló gondolatokat 1x egy héten iratkozz fel az alábbi adatlapon:

Feliratkozás:

Hasznosnak tartottad a cikket? Oszd meg másokkal is
Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll to Top