logo wide inverz
0
Modul
0
Cég
0
Felhasználó
0
Modul
0
Cég
0
Felhasználó

Mekkora egy cégvezető?

Mekkora egy cegvezeto

Mekkora egy átlag cégvezető? Vajon tudod-e magadról, hogy mekkora vagy? Na, persze nem a testsúlyodra gondolok. Vagy a haskörfogatodra. Az csak a tested. De azt Te üzemelteted. Mint szellemi lény!

És van egy rossz hírem Rólad. Te nem látszol. Csak a Tested. 🙂 Ezért hiába nézek rá a szép vagy kevésbé szép, illetve nagydarab vagy kevésbé nagydarab testedre, nem látom Rólad, hogy milyen vagy:

 • Jószívű vagy rosszívű?
 • Rendes vagy rendetlen?
 • Igazmondó vagy hazug?
 • Bőkezű vagy fukar?
 • Becsületes vagy becstelen?
 • Etikus vagy etikátlan?

A testeden mindez nem látszik. Hiszen ezek a Te saját tulajdonságaid, mint személyiség, mint szellemi lény.
Ugyanígy nem látszik a méreted. A Te szellem lény méreted. Pedig óriási méretbeli különbség van szellemi lény és szellemi lény között.

A világ legkisebb embere a hetvenöt éves Csandra Bahadur Dangi Nepálban. Mindössze ötvennégy centiméter magas.

A világ legnagyobb embere a harminckét éves Sultan Kösen Törökországben. Kétszázötvenkét centiméter magas.

Kettőjük között testméretben körülbelül ötszörös a különbség. Nem olyan nagy. Bár, ha egymás mellé állítanánk őket, akkor furcsán néznének ki egymás mellett.

Mekkora a különbség egy koldus és egy cégvezető között?

Nézzük meg, hogy vajon mekkora a különbség szellemi lény és szellemi lény között! Biztos lehetsz benne, hogy nem csak ötszörös.

Ha kimész az utcára, fogsz látni zombikat. Ott van egy test, de Isten tudja, hol kolbászol aki működteti. 🙂 Az ő mérete körülbelül ekkora, mit szellemi lény: 0,000000001.

A múltkor a Váci út felől érkeztem autóval a Nyugati térre. Balról a hátam mögött elhagytam a Westendet. A körútnál megálltam a piros lámpánál. Mellettem volt ‒ balra tőlem egy méterre ‒ a Nyugati téri felüljáró nagy betonoszlopa.

A beton oszlopnak támaszkodva a földön ült egy koldusasszony nagyon mocskos ruhában. A feje részegen lehajtva. Az összes okozósága annyi volt, hogy a körülötte levő körülbelül egy négyzetmétert összerondította. Törött üveg, hányadék és széttépett újságdarabok voltak körülötte.

Az ő kontroll zónája ez az egy négyzetméter volt. Azon is csak rosszabbítani tudott.

Hasonlítsunk össze ezzel a szerencsétlen koldusasszonnyal egy cégvezetőt! Ha a cége országosan teríti az áruját, vagy országos szinten szolgáltat, akkor az ő kontroll zónája, az ő okozóságának a területe kilencvenháromezer négyzetkilométer.

A különbség kilencvenhat-milliószoros!

Ráadásul, ha cégvezető barátunk cége az európai vagy netán a tengeren túli piacokra is dolgozik, akkor ez a méretbeli különbség megsokszorozódik.

Ráadásul a legtöbb cégvezető az ő befolyási területén nem rombol úgy, mint az a szerencsétlen koldusasszony. Hanem éppen fordítva: épít, teremt és segít.

Vajon Te mekkora vagy?

Kicsit úgy is tudod ezt mérni, hogyha nem születtél volna meg, mi minden tűnne el a világból. Persze ezt befolyásolja az életkorod is. Pontosabban a tested életkora. 🙂 Minél idősebb, annál több mindent tudtál teremteni.

Ha a koldusasszony nem született volna meg, eltűnne egy négyzetméternyi mocsok az aluljáró tövéből.

Egy cégvezető esetében

 • egy csomó embernek nem lenne munkája,
 • a családjuknak nem lenne megélhetése,
 • egy csomó alvállalkozónak és beszállítónak kevesebb pénze lenne,
 • rengeteg ügyfelüknek hiányozna az általuk forgalmazott termék, az általuk nyújtott szolgáltatás,
 • sokmillió forintnyi adó hiányozna az államkasszából, illetve a helyi önkormányzat kaszájából,
 • és valószínűleg sokmindenki lenne szegényebb az általa adományozott pénz nélkül.

Na, hát ezért vagyok én a Cégvezetők barátja. Mert ők sokkal többet adnak a világnak. Ők sokkal jobban megérdemlik a segítségemet, mint az átlagember.

Ha őket segítem, sokkal nagyobb hatókörben teszik maguk körül épelméjűbbé a világot. Így rajtuk keresztül sokkal több embernek segítek.

Tudd Magadról, hogy ki vagy! Tudd Magadról, hogy mekkora vagy! A napi problémák és a lehúzó környezet ellenére sokra tartsd Magad! Ha tényleg sok is vagy! 🙂

Szeretnél hasonló gondolatokat olvasni? Akkor iratkozz fel a Hétzáró gondolatra, amit minden hét végén küldök azoknak a vezetőknek, akik ezt kérik.

Szívesen olvasnál hasonló gondolatokat 1x egy héten iratkozz fel az alábbi adatlapon:

Feliratkozás:

Hasznosnak tartottad a cikket? Oszd meg másokkal is
Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll to Top