logo wide inverz
0
Modul
0
Cég
0
Felhasználó
0
Modul
0
Cég
0
Felhasználó

Gyere ki a szekrényből!

blog image sample 004

Sokszor mondom az ügyfeleim valamelyikének, hogy

„Gyere ki a szekrényből! Nem tudod úgy eltolni a szekrényt, hogy benne vagy!”

Hogyan tudsz legkönnyebben kijönni a saját céged „szekrényéből?” Egy tréninggel! Két napig kívülről nézel rá, egy más nézőpontból. Nagyon sokat tud adni. Amikor napokig rágódsz egy problémán, amikor csak megy a fejedben a forgó-morgó, amikor nem tudsz dönteni, akkor nincs elég nézőpontod. Benne ülsz a dologban. Nem látod, csak belülről. Volt már Veled olyan, hogy valaki elmesélte Neked az ő hatalmas nagy problémáját? És csak mondta, csak mondta, csak mondta, hogy az mekkora rettentő nagy probléma.

Te meg ránéztél, és Magadban azt mondtad, hogy „Mi a fene ebben a probléma?” A Te tudásoddal, a Te nézőpontjaiddal, Neked egyáltalán nem volt probléma. Pikk-pakk le tudtad volna kezelni.

Még Pécsett  laktam, amikor a következő érdekes helyzetet láttam. Egy Ford Transit szeretett volna befordulni a belvárosban a Munkácsi Mihály utcából a Goldmark Károly utcába. A sofőr egy öltönyzakós, vállalkozóforma fickó volt. Mivel végig mindenütt autók parkoltak, nem volt hely, nem fért el csak bénázgatott. Előre-hátra tolatgatott. A Goldmark Károly utcában, a Konzum áruház felől jött arra egy hajléktalan kukaturkász. Egyből fontos embernek érezte magát. Megállt pár méterre a Ford Transit előtt, és elkezdett jobbra-balra integetni, irányítani, segíteni. És szépen átnavigálta a kereszteződésen az öltönyzakós sofőr barátunkat. Nem azért sikerült ez neki, mert jobban tudott autót vezetni, mint a sofőr. Lehet, hogy még jogosítványa sem volt a szerencsétlennek. Lehet, hogy még autóban sem ült soha. De volt egy nagy előnye. Ugyanazt a helyzetet teljesen más nézőpontból látta. Ő a „szekrényen kívül” volt.

Na, ezért mondom a tréningjeimen, hogy semmi újat nem fogok mondani. Sőt, időnként azzal sokkolom a résztvevőket, hogy megkérdezem tőlük: „Mondtam-e eddig bármi újat?” Ők meg azt mondják, hogy „Nem.”

Általuk ismert helyzetekről és szituációkról beszélek, nem valami kitalált dologról. A cégükről, a problémáikról, a céljaikról, az életükről. De új nézőpontokból nézetem rá őket. Ráadásul rendszerbe szedett nézőpontokból. És ez bizony tetszik nekik. Minél több nézőpontból látod problémádat, annál könnyebben fogod megoldani. És persze minél jobb állapotban vagy, annál könnyebben veszel fel új nézőpontokat.

Láttál már rögeszmés embert?

Hány nézőpontot bír felvenni? Csak egyet. És azt nyomja, mint süket a csengőt. Az ilyen hiába jön hozzám tréningre. Nem segít neki, csak átmegy rajta, mint egy könnyű nyári hasmenés.

Egy három éves Pistike még jó állapotban van. Szinte bármilyen nézőpontot fel bír venni. Azt mondod neki, hogy „Gyere, játsszunk sárkányosdit!” Azonnal felveszi a Süsü nézőpontot, és ő lesz a híres egyfejű. Meg „Ó te kedves királylány.” Meg „Rám szállnának szépen a lepkék.”

Mondd csak egy rögzült, rögeszmés, idősebb fickónak, hogy „Gyere, játszunk sárkányosdit!” Egyből azt válaszolná, hogy „Az anyád p…csáját sárkányosdi!” Nem tudná felvenni a Süsü nézőpontot.

Hát ezért javasoltam, hogy gyere el hozzánk tréningre. Ott aztán egyrészt gondoskodunk róla, hogy komolytalanul komoly légy, mint egy hároméves Pistike, és hogy magas érzelmi tónusra kerülj. Másrészt rengeteg új nézőpontot kapsz a problémáidra, az életedre és a cégedre. Ha nem vagy rögeszmés, sokat fog adni Neked. Persze ez még nem elég. Alkalmaznod is kell a tanultakat. Ahogy az egyik székely gondolkodású ügyfelem mondta egy cégvezető barátjának, amikor az megkérdezte tőle: „Te! Aztán működnek-e azok a dolgok, amiket ott a Piroska Gyulánál tanultok?”

Mire az ügyfelem:

„Hát, van ami működik, van ami nem.”
„Mi az ami működik?”
„Hát amit alkalmazunk, az működik. Amit meg nem alkalmazunk, az nem működik.”

Szóval alkalmaznod is kell, de az első, hogy tudjál új nézőpontokat felvenni.

Kedves Barátom! Tudjál Süsü lenni! Gyere ki a szekrényből! Szeretettel látlak a tréningjeinken!

Piroska GyulaHívd Ügyfél kapcsolattartóinkat! Ők segíteni fognak Neked abban, hogy megtaláljátok azt a képzést, ami személyesen Neked a legnagyobb sikert hozza most. Kattints ide az elérhetőségekért»

Szívesen olvasnál hasonló gondolatokat 1x egy héten iratkozz fel az alábbi adatlapon:

Feliratkozás:

Hasznosnak tartottad a cikket? Oszd meg másokkal is
Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll to Top